A Center Lions Club Kaposvár Fehér Bot Napja

Balatonlelle LC fiókklubja, a Center LC Kaposvár felhívással fordult Kaposvár iskolái és óvodái felé  egy érzékenyítő programra: a Fehér Bot Napján testnevelés órák keretében végezzenek bekötött szemmel játékos gyakorlatokat a gyerekek, hogy megtapasztalják vak és gyengénlátó embertársaik mindennapi életének nehézségeit.

Szappanos Pál Istvántól, a Magyar Kézilabda Szövetség Parasport Albizottságának elnökétől kaptak csörgőlabdákat és a hozzátartozó szemüvegeket, melyeket először a Honvéd Utcai Tagiskola diákjai próbálhattak ki.

Az óvodákban érzékenyítő napot tartottak. A gyermekekkel becsukott szemmel felismerő, illetve különféle érzékelő játékokat, bizalomjátékot játszottak, hiszen érdekes a kicsik számára, hogy hogyan működik az emberi test, ha egy érzékszervet kikapcsolunk.

A Kaposvári Petőfi Sándor Központi Óvodába egy látássérült fiatal érkezett aki egy vakvezető kutyát is vitt magával a Napkerék Egyesülettől.

A klub köszöni az iskolák, óvodák és a Napkerék Egyesület sikeres közreműködését, illetve Szappanos Pál István segítségét.


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Balatonlelle Lions Club

Adószámunk:

Számlaszám:


cím: 0 ,

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba